pt Sovidiu
"iar parerea mea este ca desi Clausemi cam are dreptate, totusi nu cred ca e chiar ca si cum te inscri intr-un club, ci poate ca nasterea asta personala, din nou, si eventual ca parte a unei comunitati crestine, cam dureaza ceva ani buni, daca nu chiar zeci... ca atatea lucruri te indeparteaza, intr-ale lor,"
Eu in ceea ce am scris ma refeream strict la ceea ce se intampla in momentul Botezului pe langa multe altele pe care nu le-am specificat ca nu are tocmai legatura cu intrebarea...ceea ce spui tu face referire la ce face noul botezat ,prin proprie vointa si libertate cu viata pe care Dumnezeu i-a incredintat-o inca de la nasterea trupeasca si apoi cea spirituala prin Botez....asta este alta treaba ,zic eu...si aici ai dreptate.
Eu cand am spus ca devine membru al Bisericii nu ma refeream Biserica X sau Y ,de nu stiu unde...ca si cum prin venirea lui s-a mai marit numarul cu inca unul(exact ca la cluburi sau asociatii)...ci ma refeream la Biserica ca institutie esoterica...
Aceasta remarca am facut-o pt a ma face mai explicita si pt a completa ceea ce a spus mai sus Sovidiu.
|