Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de newthought
Am invatat de mult sa ma bazez doar pe simturile mele si sa nu plec urechea la minciuni.
|
simturile sunt adesea inselatoare, adica tot un fel de minciuni.
apropo, exista in India un guru, pe nume Sathya Sai-Baba care se crede Dumnezeu pe pamant si cica este omniprezent. Daca ii intrebi pe adeptii lui - argumentul lor este ca a fost vazut in acelasi timp in mai multe locuri, plus nu stiu cate chestii a (pre)zis care s-au adeverit. Eu am avut nesansa sa lucrez pentru o firma ai carei patroni erau adeptii acestui Sai Baba - multi occidentali il venereaza - si cand am vazut ca birourile firmei erau "impanate" cu poza acestuia si din cand in cand venea o femeie care cica alunga spiritele rele cu tot felul de buruieni urat mirositoare, a trebuit sa imi fac bagajele urgent.
|
ca ai adus vorba, asta e diferentza dintre religiile lor shi a noastra creshtin-ortodoxa, ca noi avem la baza smerenia shi zdrobirea demonului personal al slavei de sine, pe cand ei se amagesc cu slava de sine... poate asha o fi cazut shi Desanka... ca slava de sine este intr-adevar omniprezenta ca baba sau cum l-o fi chemand pe respectivul, ei merg spre pamant slavindu-se spre cer, noi mergem spre cer smerindu-ne spre pamant, ei vad toate, noi ne straduim sa ne vedem mai mult pacatele noastre. Oricum e treaba lor, nu ma amestec, dar noi trebuie sa luptam cu toate puterile din vazduh ale celui rau cu armele care ni le-a dat Hristos... cum spune Batranul cel Bun: Singur Ortodoxia. Bine ar fi sa te mai shi ajute cate cineva shi care sa nu fie viclenie de la cel rau.
"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea Fiul, Acoperamantul Duhul Sfant,
Slava Tzie Dumnezeul Nostru, Sfanta Treime Slava Tzie"