Citat:
În prealabil postat de Kronos
Televizorul are un condensator vechi și dă semne că e pe ducă. Unitatea mea PC se aprinde mereu când se umflă condensatorii de la ventilator. Din senin. Când schimb cooler-ul problema dispare. E ok să urmezi toți pașii spirituali, dar cred că e timpul să faci un consult de specialitate la psihiatru. Nu ești paranoic. Paranoia e cu totul altceva față de ce ai tu, deci nu mai folosi termenul acesta. Să atribui caracter paranormal fenomenelor ce au o explicație fizică poate fi o problemă, dar nu ține neapărat de sfera patologicului și poate fi corectată prin autocontrol. Problema ta e alta (teama puternică nejustificată). Vezi că se poate agrava, ceea ce nu e tocmai ok, având in vedere că tu ai și o gândire mistică. Dacă apar diferite fenomene specifice afecțiunii ale cărei simptome pari să le manifești s-ar putea să crezi că ești posedat și s-o duci cu preoții până îți ies per albi.
N-am înțeles, însă, ce ai împotriva unui consult psihiatric? Apropo de pariul lui Pascal care era popular și disputat pe forum cândva, dacă te duci la psihiatru și n-ai nicio problemă te trimite acasă. Dacă ai o problemă ai făcut ceea ce trebuia. Dacă nu te duci și nu ai nimic ce ține de sănătatea ta, atunci nu se întâmplă nimic (e egal cu a te duce și a te trimite acasă. Până acum e o situație de 0-0). Dar dacă ai și nu te duci.. tu pierzi. Se schimbă raportul:
cazul 1 -> 0/+
cazul 2 -> 0/-
|
am sa aduc o completare clara si simpla....un psihiatru/psiholog nu poate remedia probleme la nivel spiritual....in schimb un sacerdot/preot,poate interveni atat cu sfaturi practice cat si cu interventii metafizice....deci nu trimitem oameni normali la psihiatru asa numai de dragul de a vedea si ei un psihiatru....insa ai si tu dreptate...