View Single Post
Vechi 25.10.2011, 15:16:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si cand au adus romanii aci colonisti?
In cei aproximativ 150-170 de ani cat au tinut o parte din Dacia ocupata?
Apoi cum se face ca poporul de pe aceste meleaguri ca si popoarele de pe meleagurile Iugoslaviei si ale Bulgariei,iubesc nativ pacea,cum s-a aratat acestea fiind dintre putinele tari europene,care nu au mers sa isi faca colonii,nu au mers la razboaie de agresiune impotriva altora,tot aceste popoare se ocupa nativ cu cresterea oilor,spre exemplu branza telemea se face si in Bulgaria se face si in România (de Iugoslavia nu stiu),se ocupa foarte mult cu agricultura etc.
Ca zici ca sunt amestec cu germanii?
Pai in Prusia si Austria era o civilizatie unde erau foarte dezvoltate orasele de multe sute de ani,la fel si in Italia etc.
La noi nu le placea oamenilor sa stea la oras ci in natura.Cum se face ca nici in Iugoslavia,nici in Bulgaria nici in România nu sunt construite aproape deloc,cu cateva mici exceptii (precum cetatea Neamtului,care se pare insa ca e construita de teutoni) cetati?
In Ardeal acele orase si cetati le-a construit Imperiul Austro-Ungar,nu populatia nativa.
Mie imi par destul de clar ca in Marea Britanie,Spania,Portugalia,Franta,Germania,Italia etc au mod de viata ramas de pe vremea Imperiului Roman,plus ca analizele genetice arata ca dansii in majoritate sunt de etnie latina-germano (latinii,celtii etc erau din aceasi ramura de popoare vezi aci:
http://www.eupedia.com/europe/europe...logroups.shtml
-ca si compozitie pur genetica,Romania,Iugoslavia,Bulgaria,Ungaria, Republica Moldova au cam aceeasi compozitie genetica - dar poporul din Ungaria a fost influentat ca si mod de comportament de Imperiul Austro-Ungar.
Totusi,se poate vedea ca Ungaria,desi era putere europeana,nu a mers sa isi faca colonii.
Cum am spus eu nu cred aceasta ca fondul genetic din ADN ar influenta modul de comportament,pentru ca altfel se comporta latinul care a trait in România si a luat si dansul obiceiurile celor de aci si altfel cel din tarile din vestul Europei,care sunt ca mod de organizare etc urmasele ale Imperiului Roman.Deja dupa o generatie ,omul isi schimba modul de comportament,din cate se pare,adica dansul ca fond genetic poate sa fie latin,dar ca si mod de comportament,traco-dac. Si omul atunci nu se mai numeste roman ci traco-dac.Spre exemplu românii de au plecat in SUA au avut acolo copii,foarte putini din copii lor mai stiu limba româna iar ca mod de comportament sunt americani get-beget (agresivi,muncitori etc),nu ai zice ca sunt români,daca nu iti zice cineva.
Asta e problema acum,ca dracii ii inseala pe unii sa incerce sa schimbe modul de comportament al poporului traco-dac de aci,precum vedem ca s-a intamplat si in fosta Iugoslavie,au fost intaratati sa se lupte intre dansii si asta s-a intamplat si inainte in al doilea razboi mondial,cand multi traco-dacii de acolo,de religie catolica,numiti croati au fost intaratati de unii inselati de draci,sa omoare un numar serios de traco-daci de acolo de religie crestin ortodoxa,cunoscuti ca si sarbi.
La fel si in Romania,dracii i-au inselat pe unii sa incerce sa impuna o politica expansionista,sa trimita poporul traco-dac de aci peste Nistru,la un razboi de agresiune,care nu era ceva normal pentru acest popor.
Foarte multi traco-daci de aci vazand razboiul nedrept,nu au vrut sa mearga,normal,nu zicand asa ci gasind diferite metode spre a scapa sa nu fie trimisi pe front,iar multi de pe front luptau fara convingere.
A se vedea ca traco-dacii din Bulgaria au refuzat sa mearga la razboi contra Rusiei,da la noi mai intai au fost mintiti de unii inselati de draci ca poporul de aci ca ar fi "latin" (cand acum 18% din cuvintele limbii române sunt de origine slava) ca "slavii" ar fi dusmani nostri etc.
Astea sunt absurditati,sa vada careva daca e vreo diferenta intre foloclorul din Muntenia si Oltenia si cel din Bulgaria,ca nu este ,e la fel.
Apoi folclorul din Banat e la fel cu cel din Serbia.
Oare asta nu arata ca pe aci (România,Bulgaria,Iugoslavia de fapt e un cam un singur popor,poporul traco-dac)?