View Single Post
Vechi 25.10.2011, 23:59:32
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De ce trebuie să treacă acea persoană prin mai multe întâlniri cu liderii bisericii?

Dacă persoana dorește acest lucru (botezul) îseamnă că ea ales (este liberul lui albitru)...nu fiecare din noi oricât de păcătoși am fi avem dreptul la primirea botezului?

Pe ce se bazează ideea că înainte de botez o persoană trebuie treacă prin analiza unui comitet?

ps: Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă și „să fie viu“.
Cred ca am explicat mai inainte cu cateva post-uri de ce. Lucrurile merg in aceasta ordine deoarece au fost cazuri cand unii copii au fost botezati la gramada impreuna cu parintii lor fara acordul lor, al copiilor. Si cand zic copii ma refer la 12-13 ani cand incepi sa gandesti un pic mai mult decat jucarii si desene animate. Si de asemenea s-au intamplat cazuri cand oamenii au avut motive ascunse pentru a face aceste lucruri. Vroiau sa se boteze pt ca sa devina membri intr-o biserica sau alta unde cautau anumite avantaje sau ca sa se poata apropia de nu stiu ce fata de care-i placea lui. In concluzie: Lucrurile merg asa pt a afla motivatia cu care se face botezul. Ce sta in spatele acestei decizii de a te boteza? Nu te gandi ca este un fel de interogatoriu - dimpotriva lucrurile merg destul de frumos. Nimeni nu face acest pas decat dupa o perioada dupa ce a mers la o biserica sau alta si s-a imprietenit cu oamenii de acolo, inclusiv cu cei mai mari de pe acolo; a inteles cum stau lucrurile sau cum credem noi, iar acest lucru s-a vazut cat de cat in viata lui. Nu o sa fim pusi niciodata sau aproape niciodata in situatia in care o sa vina o persoana de pe strada pe care nu o cunoastem si nu ne cunoaste si sa ceara sa fie botezata iar noi sa fim pusi in situatia de a spune ca nu se poate. Sper ca am fost destul de explicit. Toata stima.

Last edited by sebislider; 26.10.2011 at 00:04:31.
Reply With Quote