View Single Post
Vechi 26.10.2011, 10:18:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Va citez: „inainte de a face afirmatii de dragul de a le face”, poate ar trebui "sa ne informam mai bine", deci sa fiti atent cui i-a fost adresat raspunsul (nu era Penticostalul), in ce context, care a fost pozitia userului respectiv , de ce s-a ajuns la aceasta situatie si dupa sa „trageti la rost” pe cineva, nu credeti? Un om care respecta pe altul, va fi intotdeauna respectat. Unul care s-a inscris si reinscris pe forum doar pentru a ataca constant, intr-un mod persiflator ,adevarurile de credinta si practicile celorlalti , nu se potoleste si nu inceteaza cu acest discurs convulsiv , cauzator de indispozitie generala (pentru ca raneste), pana nu primeste o replica ferma, fara menajamente, echivalenta cu o chemare la ordine, singura la care acea persoana reactioneaza. Ne instalam cu comoditate in fotoliu si pretuim valorile inertiale, care sa nu ceara ridicarea de pe scaun. Cineva trebuie sa-si sacrifice postura nobletii critice si sa sa ridice din fotoliu, asumandu-si riscul unei iesiri „nedemne” , tocmai pentru a pune capat unui infantil joc al muschilor faciali, cu perspective de a se perpetua mediocru, la nesfarsit.

Daca e raspunsul eronat, corijati-l, insa atragandu-i atentia la maniera in care ati facut-o, l-ati jignit. Cum ramane cu "daca nu suntem de acord cu o opinie, nu jignim"? Credeti ca Penticostalul se va simti bine cand va citi aceasta replica, in care i-ati spus direct „ca vorbeste de dragul de a vorbi”, asumand ca n-a gandit ceea ce a spus? Aruncati foarte usor cu sfaturi, vad ca ati luat userii la rand, insa ma intreb daca dmv. sunteti dispus sa la acceptati.
Si totusi, de ce a gresit Penticostalul? Din cate stiu, cuvantul „baptist” provine de la grecescul „baptizo” si inseamna botezat prin scufundare. La aspectul etimologic s-a referit dansul si nu semantica: „baptist” - cel care s-a botezat atunci cand a crezut. Botezul la ortodocsi e initierea pe calea credintei, abia dupa ce am sporit in "asemănare" prin dragoste, ni se face si harul dumnezeiesc "simțit". La d-voastra nu se practica botezul copiilor de mici, insa am o curiozitate: exista copii crescuti si educati in familii baptiste care sa refuze botezul la majorat? (sau cand se obisnuieste sa se faca).

@osutafaraunu: Va lipseste demnitatea de a accepta decizia administratorilor formului, care v-au banat in mod just si continuati sa reveniti pe acest forum,doar pentru a continua sa improscati cu noroi in Ortodoxie. Promovarea dialogului neconstructiv si modalitatea in care va relationati cu persoane care impartasesc o credinta diferita de a d-voastra, nu aduc niciun serviciu bisericii din care faceti parte, ba mai mult, confirma unele "prejudecati" despre anumiti membrii ai Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a si despre metodele "prozelitismului advent".

Nu stiu din ce zona sunteti, insa chiar am sa-i intreb pe adventistii din orasul meu, ca tot incepe “festivalul de tineret” saptamana viitoare, care e pozitia lor fata de “prozelitismul online”, daca vi se impune in mod expres sau e optiunea fiecaruia si de ce tendinta de a denigra cultul crestin-ortodox, in schimb ce relatiile sunt cordiale cu ceilalti. Imi veti servi ca exemplu.

Last edited by ioanna; 26.10.2011 at 10:50:23.
Reply With Quote