Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Pe acest forum, cuvintele de mai sus au fost puse in gura mai multor duhovnici. Despre Arsenie Boca am citit ca l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi in biserica in care pastorea. Deci am indoieli ca aceste cuvinte i-ar apartine; mai mult, de vreme ce l-a pictat pe sfintul Francisc de Assisi intr-o biserica, deci l-a recunoscut ca si sfint, cred ca era si ecumenist.
|
De asemnea corect. Corect, in sensul ca pictura aceea exista. Sti de ce a fost pictat Francisc de Asissi intre sfinti?
Ptr ca a fost singurul dintre sfintii catolici care a convertit un om la ortodoxie, istorioara spusa chiar de parintele Arsenie.
Era o femeie care se ruga foarte mult pt a primi har si era catolica. Si se ruga foarte mult Sfantului Francisc sa primeasca Har. Sf Francisc de Assisi este catolic.
Iar intr-o zi, in timpul rugaciuni, a venit Sf. Francisc la ea cu un batranel in dreapta lui, in haina alba si cu spatele putin curbat, si i-a zis:
“La Biserica lui sa mergi si vei dobandi Harul.”
Si ea nu stia cine e batranelul. Si se tot intreba cine este.
Dupa un timp si-a angajat niste muncitori rusi ( ea era din Italia si era bogata) si mergand in camera unuia dintre muncitori a vazut iconita batranelului imbracat in alb la candela .
L-a intrebat pe slujitor si acela i-a zis ca e Sfantul Serafim de Sarov.
Astfel, s-a facut ortodoxa si a trimis minunea la manastirea Sf. Serafim, adica la Diveevo.
Iar Sfantul Fracisc e singurul sfant catolic care a convertit un om la ortodoxie.
Iar acolo [la Biserica Draganescu / pictata de Parintele Boca] este desenat ca sa marturiseasca despre minune si despre adevarata credinta…
Last edited by lore86; 27.10.2011 at 20:54:24.
|