Citat:
În prealabil postat de nutucutu
PS1 "Apa magica"? A n-a postare cind luati in deridere rinduiala lasata de Dumnezeu.
|
Deoarece Hristos n-a numit apa botezului nici "sfințită", nici nu i-a atribuit valențe mântuitoare proprii (Hristos mântuiește, nu H2O), cum altfel aș putea numi acea apă ce cu atâta grijă spuneți că trebuie vărsată "într-un loc curat" și care mîntuiește
ex opere operato? Supranaturală, făcătoare de minuni? Găsiți-i dumneavoastră un sinonim care să nu vă deranjeze.
Citat:
PS2 Avind in vedere ca aveti o credinta de forma si nu de fond, ritualul botezului la dumneavoastra fiind doar forma, normal ca nu puteti intelege semnificatia botezului care inseamna mult mai mult decit o baie in care e implicat un om cu dorinte de mai bine.
|
Și o spuneți cu atâta convingere, deși am postat un fragment din doctrina adventistă privitoare la botez... N-ați citit?
Citat:
Pentru ca nu are importanta ordinea.
|
Bine doamnă, puneți căruța înaintea boilor și vedeți ce va ieși!
Citat:
Important pentru mintuire este sa fie respectate AMBELE conditii, lucru pe care dumneavoastra il refuzati copiilor dumneavoastra si va jucati cu mintuirea lor.
|
Îmi pare rău că nu sesizați evidența. Cum adică, le refuzăm credința și botezul copiilor noștri? Dacă
cred și vor să
se boteze (așa cum cere textul), sunt liberi s-o facă. Să nu aveți impresia că dacă
nașul crede și
îl duce la botezat pe bebe, s-a împlinit porunca hristică... mă văd obligat să vă atenționez.
Citat:
Exact cum e lipsit de maturitate sa-i administram antibiotic copilului care s-a ales cu o infectie, pentru ca i-am incalca liberul arbitru, asa e lipsit de maturitate sa nu ne botezam copiii de mici.
|
Vă rog nu mai veniți cu exemplul acesta (era să zic stupid), că iar ajungem la concluzia "apei magice"... Apa botezului nu este un antibiotic.