Citat:
În prealabil postat de bmd
Acum Crisi eu poate ma cred mai destept decit altii:rolleyes: Nu prin stiinta ci prin locatia mea. Eu traiesc intr-o alta tara cu catolici /evanghelici ca majoritate. STIU (nu mi s-a spus) ca nu au habar de ortodoxie si ca atare nici dorinta de a ne convertii.
Pe mine ma framinta conceptia falsa a romanilor nostrii ortodocsi!
|
-Oamenii,cred ca ar putea invata multe din modul de viata al furnicilor( care in caz de inundatii de ex. fac pod viu din trupurile lor si mor innecate pentru salvarea grupului)si sa inteleaga ca nu se poate mantui omul singur,in afara grupului.
-Putem fi recunoscuti ca suntem in biserica cea adevarata daca avem iubire de aproapele,iubire care nu o poti trai si intelege decat in ortodoxie ,ori tocmai din acest motiv ne framantam oarecum ,nu ca suntem mai buni sau inaintea altor confrati ci pentru ca atunci cand afli adevaratul izvor de apa vie suferi pentru cei nestiutori si te simti datorsa-i ajuti,desigur fara prozelitism.
-Pentru lucruri "lipsite de importanta" mii de martiri si-au dat viata, ca sa ne lase noua o credinta curata,neschimbata,nemodernizata si neactualizata,suntem datori s-o pastram asa mai departe pentru copiii nostri in primul rand si pentru toti cei ce vor sa se mantuiasca,nu cred ca trebuie sa existe o dorinta de convertire,mai degraba una de mantuire mai intai si pe urma daca e cazul convertirea.