View Single Post
Vechi 28.10.2011, 10:49:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Deci, dacă e să ne luăm după interpretarea matale fundamentalistă, înseamnă că toți ortodocșii botezați în pruncie sunt iremediabil sortiți Iadului!
A condamna la Iad presupune a judeca => rol atribuit singurului Judecător Care este Hristos și atît. Mare grijă aici! Nimeni dintre noi nu poate ști dinainte unde vor ajunge cei care mor. Înțelegem din versetul Ioan 3,5 unde NU pot ajunge, NU unde vor ajunge. Iar treaba asta ne depășește pe noi, muritorii de rînd, fie teologi sau simpli creștini.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Căci niciun pruncușor nu poate să se nască din nou/de sus schimbându-și viața și având o experiență reală a metanoiei la vârsta lui fragedă.
Ba poate, deoarece la Botez și la Mirungere primește harul Duhului Sfînt, primește înfierea care-l face fiu al Lui Dumnezeu, iertarea păcatului strămășesc. Pe moment, căci păcatele conștiente de după îl vor separa de sfințenia pe care Dumnezeu i-o dăruiește celui botezat, evident.

Deci: nașterea din nou poate fi oricînd, metanoia numai la maturitate.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote