Citat:
În prealabil postat de iuda
eu consider ca si canonul e f important,e f important un program in rugaciune ca sa fim constanti pt ca omul mai are si stari de tulburare si nu poate sa se roage mereu iar in acel moment e necesar sa faci canonul mecanic daca nu poti din suflet,dar eu cred ca mai auzita e acea rugaciune facuta la icoana Maicii Domnului spunandu-ti durerea ..si de asemenea eu consider ca e f important sa avem mereu in gand pe Dumnezeu si sa vb cu El chiar daca esti pe strada,sau oriunde ai fi.Mi-a spus un parinte ca ,ca rugaciunea sa fie din inima trebuie facuta cu constiinta ca Dumnezeu sAU sfantul caruia te rogi sa crezi ca e langa tine si te aude
|
-Sf.Siluan A. spunea ca cel mai greu lucru este rugaciunea,desigur vorbea de rugaciunea adevarata nu cea cu buzele pe are o facem de multe ori in graba,dar nici aceasta impreuna cu metaniile(canonul) nu e usor de facut constant,iti trebuie multa vointa,cred ca fiecaruia ii ramane cateodata canonul nefacut sau incomplet,desigur il poti face in alta zi dar nu-i usor,totusi daca incercam pe cat posibil sa nu ramanem in urma cu el(canonul)ne ajuta in primul rand la mantuire ,dar ne intareste si vointa ,credinta si ne lumineaza in intelegerea rugaciunilor pe care le facem si in intelegerea voii lui Dumnezeu cu noi.
-E greu sa ajungem la starea de trezvie a Sf.Parinti in agitatia vietii de astazi,dar putem dupa cum spunea un parinte sa-l intrebam la fiecare pas pe Dumnezeu daca-I place ceea ce facem in clipa respectiva si daca vrei sa-I faci voia in mod sigur ,iti va raspunde.
-De multe ori cerem cate ceva de la Dumnezeu dar nu stim daca acel lucru e bun pt.mantuirea noastra,de aceea dupa ce-I adresam rugaciunea putem adauga sa faca asa cum e
voia Sa si nu voia noastra.