Citat:
În prealabil postat de Iuliiiii
Si cu cei care doneaza bani la biserici pentru aceste lucruri cum ramane?Si vara cand botez copilul?Nu am nevoie nici de curent nici de apa calda!Dar tot exista taxa!In bisericile din ziua de astazi sunt multe interese!Asta este adevarul!Omul sarac ce face daca nu are bani sa se cunune?Traieste in curvie???Sau daca cineva nu are bani pentru inmormantare nu mai isi inmormanteaza ruda?
|
La nunta sau botez se cheltuiesc bani pe aparente (rochie mireasca, flori, petrecere, haine copil, iar petrecere etc...).
Ce se da la biserica pt cununie este putin fata de cat se cheltuie cu alte lucruri, in fond nefolositoare. Singurele lucruri care conteaza sunt cununia/ botezul.. restul sunt detalii.
Mi se pare un pic ipocrit sa spui ca tocmai la biserica sa nu dai bani.
Iar cu saracul care nu se cununa.. ce sa spun, fara biserica nu exista nici cununie, ci doar o imitatie de casatorie (cea lumeasca).
Nu cred ca exista preotul care refuza sa cunune pt ca nu platesti taxa, daca stie ca esti sarac.
Sunt zeci de taxe pe care omul trebuie sa le plateasca si nu le discuta. De exemplu, eu nu inteleg de ce sa platesc impozit pe locuinta, de ce sa ma taxeze statul anual doar pentru ca detin ceva? Doar un exemplu, dar sunt multe altele care mi se par ilogice sau injuste. Dar toata lumea se impiedica de taxele la biserica, taxe care nu sunt obligatorii si sunt si foarte infrecvente (cat de des te mariti?).
Nu ti se pare ca este o ispita gandul acesta al tau cu taxele la biserica? Mie asa mi se pare, fara suparare, esti ispitita ca sa te indepartezi de biserica.
Tu chiar crezi ca banii aceia ajung in buzunarele preotilor? Eu stiu preot cu incaltamintea rupta.
Crezi ca ei nu incearca sa impodobeasca biserica sau sa ajute oameni nevoiasi? Etc.. Eu stiu un asezamant pt copii sarmani care exista numai si numai din donatii stranse de preoti (fara un leu de la stat!)
Incearca sa cunosti preoti ortodocsi, iti vei schimba opiniile.
Incearca sa vorbesti cu un preot ortodox despre indoielile tale, nu face jocul vrasmasului.