Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Iar aceasta smerenie si responsabilitate am vazut-o destul de des la sfintii catolici, care, si ei, au crezut ca doar catolicii poseda dreapta credinta. De fapt aceasta iubire mare pe care nu am vazut-o la duhovnicii ortodocsi (am vazut-o mai degraba la preotii obisnuiti de la tara) m-a facut intotdeauna sa cred ca ortodoxiei ii lipseste ceva, iar credinta catolica este completa.
|
Am mai repetat aceast[ idee, dar se pare că trebuie să o mai repet. Dacă credința catolică este completă vă întreb:
De ve vă macină lipsa Adevărului, unde vă este identitatea dacă sunteți în Adevăr?
Dacă credința catolică este completă, ce urmărește de fapt prin unirea bisericilor?
De nu-și vede de credința ei (BC), iar cine dorește să intre în ea să fie primit, fără a fi forțat?
Unde este iubirea când tu forțezi lucrurile?
De ce se dorește unirea bisericilor? Care este ideea ecumenismului?
ps: duhovnicii ortodocși reacționează la ideea de a nu-și pierde identitatea (Ortodoxia care este Adevărul)...toți marii duhovnici așa afirmă: pe viață și pe moarte...asta însemnă credință "pe vață și pe moarte"...nu tot felul de mesaje de "pace și iubire" dar în spate se fabrică tancuri și arme și legi împotriva legilor lui Dumnezeu.