Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 30.10.2011, 10:40:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am mai repetat aceast[ idee, dar se pare că trebuie să o mai repet. Dacă credința catolică este completă vă întreb:
1.De ve vă macină lipsa Adevărului, unde vă este identitatea dacă sunteți în Adevăr?
Dacă credința catolică este completă, ce urmărește de fapt prin unirea bisericilor?
De nu-și vede de credința ei (BC), iar cine dorește să intre în ea să fie primit, fără a fi forțat?
2.Unde este iubirea când tu forțezi lucrurile?
3.De ce se dorește unirea bisericilor? Care este ideea ecumenismului?

4.ps: duhovnicii ortodocși reacționează la ideea de a nu-și pierde identitatea (Ortodoxia care este Adevărul)...toți marii duhovnici așa afirmă: pe viață și pe moarte...asta însemnă credință "pe vață și pe moarte"...nu tot felul de mesaje de "pace și iubire" dar în spate se fabrică tancuri și arme și legi împotriva legilor lui Dumnezeu.
1. De unde ati dedus ca ne macina lipsa adevarului? Nu ma macina cautarea Adevarului pentru ca acesta se afla in Biserica Catolica, deci l-am gasit. Cred ca i-am face o imensa bucurie Domnului nostru Isus Cristos daca am fi capabili, intr-un fel oarecare, sa strigam cu totii intr-un glas:"Laudat sa fie Domnul nostru Isus Cristos", pentru ca atit noi cit si dumneavoastra avem acelasi Domn.
2. Deocamdata cei care doresc unirea confesiunilor crestine sint la stadiul de rugaciune pentru atingerea acestui obiectiv. Nu prea vad fortare aici.
3. Probabil pentru ca Domnul nostru Isus Cristos s-a rugat "pentru ca toti sa fie una...", iar noi ne straduim sa facem voia Domnului nostru.
4. Eu stiu ca traiesc printre ortodocsi si nu mi-am pierdut identitatea de catolica; sint nenumarati ortodocsi care traiesc in Italia, Spania, Irlanda si nu si-au pierdut identitatea de ortodocsi. Raminem ai Domnului, oriunde am trai, numai daca apelam la ajutorul Lui.

Last edited by nutucutu; 31.10.2011 at 07:42:06.
Reply With Quote