Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Păi mare grijă atunci, să nu dăm sentințe cu privire la copiii nebotezați ai neoprotestanților!
|
Cine dă sentințe? Eu nu le dau.
Problema e mult mai generală, deoarece se referă la toți oamenii de după Hristos, indiferent de confesiune, care au murit fără a avea șansa de a fi botezați. Cu aceștia ce va fi? Se duc ei automat în Iad?!
Citat:
Să înțeleg că dacă NU ajung în Iad și nici NU pot ajunge în Rai, vor ajunge într-un loc neutru? Există așa ceva în concepția creștină (afară bineînțeles de erezia Purgatoriului)?
|
Asta-i și întrebarea mea. Există? Și nu mă refer nici eu la Purgatoriul imaginar al catolicilor.
Citat:
Duhul Sfânt nu se vâră pe gât forțat cu lingurița împărtășaniei, Doamne iartă-mă! Nașterea din nou nu este o naștere firească, naturală, biologică a unui bebe; ci așa cum o și numește Mântuitorul o naștere de Sus acceptată prin credință.
|
Ți se pare nefirească dorința părinților ca pruncul lor să fie în strînsă comuniune cu Creatorul, în Duhul Sfînt? Ți se pare anormală dorința Lui Dumnezeu de a sălășlui în ființele Sale neprihănite, o dată ce zidul păcatului strămoșesc a fost dărîmat?