View Single Post
Vechi 31.10.2011, 09:52:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Păi mare grijă atunci, să nu dăm sentințe cu privire la copiii nebotezați ai neoprotestanților!
Cine dă sentințe? Eu nu le dau.

Problema e mult mai generală, deoarece se referă la toți oamenii de după Hristos, indiferent de confesiune, care au murit fără a avea șansa de a fi botezați. Cu aceștia ce va fi? Se duc ei automat în Iad?!

Citat:
Să înțeleg că dacă NU ajung în Iad și nici NU pot ajunge în Rai, vor ajunge într-un loc neutru? Există așa ceva în concepția creștină (afară bineînțeles de erezia Purgatoriului)?
Asta-i și întrebarea mea. Există? Și nu mă refer nici eu la Purgatoriul imaginar al catolicilor.

Citat:
Duhul Sfânt nu se vâră pe gât forțat cu lingurița împărtășaniei, Doamne iartă-mă! Nașterea din nou nu este o naștere firească, naturală, biologică a unui bebe; ci așa cum o și numește Mântuitorul o naștere de Sus acceptată prin credință.
Ți se pare nefirească dorința părinților ca pruncul lor să fie în strînsă comuniune cu Creatorul, în Duhul Sfînt? Ți se pare anormală dorința Lui Dumnezeu de a sălășlui în ființele Sale neprihănite, o dată ce zidul păcatului strămoșesc a fost dărîmat?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote