View Single Post
Vechi 31.10.2011, 16:34:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu daca profesorul are conceptii ecumeniste, vad in schimb ca are conceptii moderniste, de care s-a contaminat BC si incearca sa scape acum. Sfintilor de 2000 de ani nu li s-a parut nimic in neregula ca femeia trebuie sa aiba acele dezlegari la 40 de zile, mi-e greu sa cred ca teologul e cel mai luminat de pana acum. Si vad ca exemplele sunt mult mai multe.
Catalin, am postat o mica parte din carte, insa Yannaras a facut o analiza atenta a canoanelor bisericesti, precum si a Scripturii si a constatat ca incepand din sec.VII, acestea par sa reflecte conceptiile iudaice legate de femeie. Stiai ca exista canon (VII al lui Timotei din Alexandria) care interzice ca femeia (lauza) sa intre in dormitorul copilului botezat? Ti se pare normal? Eu ,ca femeie, inca nu m-am lamurit de ce suntem considerate "spurcate"(necurate), daca suntem intr-o anumita perioada a lunii sau lauza de ce ar fi necurata. Stiu ca sunt conceptii mostenite din Thora, pentru ca in Noul Testament nu exista nicio aluzie la deprecierea sexului feminin, insa nu le-am inteles motivatia.
Reply With Quote