Salut
Te inteleg perfect...
Daca simti ca esti framantata sufleteste, spiritul iti tanjeste dupa un ghid, uite cam la ce concluzii am ajuns eu in urma introspectiilor personale:
- existenta se imparte in 3 etape: cugetul, gandul si cuvantul. Aceste trei, dupa importanta le asociez in ordine cu: credinta, religia si biserica.
- incepe de la principiul comun al tuturor ganditorilor: memento mori. Gandeste-te la moarte, da cat mai multa putere urletului interior care striga in fiecare si spune: nu se termina aici.
- studiaza natura si tot universul ce te inconjoara, materia si fiintele. Eu cred ca toate sunt un decor creat pentru noi si toate sunt in armonie perfecta cu exceptia omului. Ceea ce ne deosebeste de restul fiintelor este: imperfectiunea. Omul este singura creatura imperfecta. Imperfectiunea este darul Creatorului pentru fiinta Lui suprema. Cad, ma ridic, cad ma ridic, deci exist.
- sterge tot ce ai stiut pana acum. Tine totul pentru tine, orice raspuns sa vina din interior. Nu cerceta nici religia, nici biserica adica nu planta nimic nici in gandul tau nici in cuvantul tau, pana ce nu iti va dicta cugetul asta. Fi ca un copil mic care nu intelege nimic ce se intampla in jur, care nu stie vorbi, dar totusi se zbate viata in interiorul lui.
- cand te decizi sa treci la gand ( ratiune ), incepe sa aduni informatii, cu cea mai mare detasare si sinceritate interioara. Nu lasa sa te influenteze nimeni si nimic, foloseste logica si monologurile.
- daca ajungi sa te regasesti intr-o invatatura ( religie ), pastreaza legatura ta cu societatea cat mai non-religios.
- evita pe cat mai mult posibil sa devi predicator, daca vrei sa reprezinti Divinitatea, te alege Ea pe tine, nu invers, iar caile prin care vei pusa in situatia asta vor fi ''taina'' Lui.
Cam astea sunt etapele prin care am trecut eu si prin care am ales ortodoxismul ca fiind poarta spre Dumnezeu. Nu am fost influentat de nimeni. Parintii doar m-au botezat ortodox, insa singurul lucrur ca mi l-au zis vreaodata despre Dumnezeu a fost cand eram inca copil: ''Claudiu ai grija ce faci, ca daca nu te vedem noi, te vede Doamne Doamne''
Sper sa reusesti sa iti gasesti un echilibru si sper sa iti fie de folos cu ceva mica asta relatare. Griji de tine! :*