View Single Post
Vechi 01.11.2011, 10:50:04
Sara I's Avatar
Sara I Sara I is offline
Member

Data înregistrării: 17.07.2011
Implicit

Din ce am inteles eu, orice pacat infaptuit( de mine, de tine, stramosesc, cu gand, cu fapta, etc), are drept consecinta moartea. Iadul. Putrefactia. Viermele care nu moare, focul care nu se stinge..Cine a facut/mostenit un pacat, a intrat in aceasta vesnica inchisoare, a mortii. In Vechiul Testament ni se spune ca nu exista izbavire de pacat fara varsare de sange. Nimic, nici post, nici rugaciuni, nici penitente, nici fapte bune, nici bani dati la biserici, nimic nu ma poate scapa din inclestarea mortii, pe mine, care am pacatuit, decat varsarea sangelui meu. Prin pacat, eu m-am dat diavolului, si acesta imi cere sangele. Nimic altceva nu-l potoleste. De aceea, evreii aduceau jertfe de animale. De aceea, Abel a aduc jertfa de fiinte vii.
Ce a insemnat pentru om jertfa lui Hristos? Totul. Iesirea mea si a ta din iad, din moarte, din frica, din vinovatie, din condamnare, din neputinta, din despartirea de Dumnezeu, Singura Sursa a vietii, a binelui...Oricine crede si primeste jertfa Mantuitorului, are un nou inceput. Curat. Proaspat. Cu Dumnezeu. Oricine crede si primeste ce a facut El, Hristosul, a trecut din moarte la viata, ne spune sf.ap Ioan. Pentru pacatele mele, eu trebuia sa mor. Salvarea mea a fost ca Hristos, Mantuitorul meu, s-a interpus intre mine si unealta mortii. Si pedeapsa pe care o meritam eu, a luat-o El. Ca eu (si tu, si oricine crede in El), sa aiba o noua sansa. La viata. Adevarata viata. Si asta, pentru ca ma iubeste. Pentru ca te iubeste. Ne-a iubit destul, incat sa moara in locul nostru. Pentru ca dorea sa fie cu noi, in vesnicie, a platit pretul mortii, ca noi sa putem trai.

Crucea pe care Hristos si-a dat viata...pentru om..cred ca este o taina atat de mareata, incat cine o intelege, si o primeste, nu va mai fi niciodata acelasi...

Il rog pe El, Dumnezeu, Adevarul, Autorul vietii, Dragostea Insasi, si Tatal nostru, sa ne miluiasca, si pe tine, si pe mine, si pe oricine isi doreste cu adevarat, cu dreapta intelegere a crucii, si a jertfei Mantuitorului.