Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Bine ati spus "pare". Vi se pare. Spuneti-mi, daca in BO Cristos este suficient ca principiu de unitate al Bisericii (ceea ce, de altfel, afirma toti protestantii), atunci de ce mai aveti episcopi ?
|
Tocmai asta era dilema mea, incercam sa inteleg diferenta dintre Papa si Patriarh, cum este Papa perceput de catre catolici, daca el se bucura de infailibilitate in magisteriu, daca tot ce scrie Sfantul Parinte se considera adevar imuabil. In Biserica Ortodoxa infailibilitatea nu este o carisma ce apartine Patriarhului, ea apartine Bisericii ca intreg. Pentru ca sunt intrebari pentru cultura mea generala, nu trebuie sa va mai obositi sa explicati, (nici nu pareti dispus), o sa gasesc si singura raspunsuri. O zi placuta!
Citat:
Si filioque si infailibilitatea papala tot de protestantism tin ?
|
Va faceti ca n-ati inteles. De jocuri din acestea eu chiar nu am timp.
Citat:
Tinand cont ca va opuneti cu inversunare acestui adevar de credinta
|
Eu nu m-am opus niciodata unui adevar de credinta ortodox, dmv. va permiteti sa faceti asemenea supozitii. Interpretarile textului Sf.Scripturi din perspectiva cultului din care faceti dmv. parte, nu este adevarul de credinta ortodox, deci nici explicatia pentru textele petrine nu este adevarul meu de credinta.