Citat:
În prealabil postat de ioanna
Tocmai asta era dilema mea, incercam sa inteleg diferenta dintre Papa si Patriarh, cum este Papa perceput de catre catolici, daca el se bucura de infailibilitate in magisteriu, daca tot ce scrie Sfantul Parinte se considera adevar imuabil. Pentru ca sunt intrebari pentru cultura mea generala, nu trebuie sa va mai obositi sa explicati, (nici nu pareti dispus), o sa gasesc si singura raspunsuri. O zi placuta!
|
La toate intrebarile pe care vi le puneti userii catolici
au raspuns de nenumarate ori, chiar aici pe forum. In plus, raspunsurile la aceste intrebari pot fi gasite in mai putin de 1 minut la o cautare in google sau wikipedia.
Eu unul am obosit sa explic
ad nauseam ce este si ce nu este infailibilitatea papala, ori de cate ori apare un ortodox si striga "Ratacire !", fara sa fi avut curiozitatea sa se documenteze timp de macar 5 minute in prealabil. Este o problema de minima politete sa nu ataci un subiect si sa nu critici o idee cu care nu esti familiarizat, in conditiile in care explicatiile exaustive ale acelei idei sunt disponibile tuturor. Cum ar fi ca eu sa incep sa spun ca isihasmul e o ratacire, pentru ca dupa doua pagini de dialog sa sustin ca, de fapt, nu stiu ce e isihasmul nici macar la nivel de cultura generala si sa pretind ortodocsilor sa-mi explice ????
Incepeti de aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Papal_infallibility