Citat:
În prealabil postat de heaven
Cred ca cine si cum ar trebui sa nasca e o chestiune absolut personala.Ceea ce se aplica la un individ,nu va functiona automat la celalalt.Pentru aceea avem medici.
Este de preferat ca femeile sa nasca natural,insa asta nu inseamna ca nasterea aceasta este lipsita de riscuri.Au fost cazuri de copii care au ramas blocati cu capul in vagin,nici prin cezariana nu au mai putut fi scosi,iar urmarile au fost devastatoare,iar datorita presiunii exercitate asupra craniului,s-au nascut cu probleme,dizabilitati mintale si nu numai.
Cum si in ce fel va naste o femeie,tine doar de ea si de medicul care o consulta.Mi se pare absolut lipsit de orice tact sa incepi sa le spui altora cum sa procedeze pe viata si organismul lor,mai ales unii domni de pe aici,dintre care am vazut si ca nu s-au putut abtine sa nu jigneasca,dansii,evident,fiind tare departe chiar si imaginar de experienta unei nasteri,pentru simplul motiv ca sunt...barbati.
Iar obsesia asta cum ca femeia obligatoriu trebuie sa sufere la nastere,sincer mi se pare usor maladiva.
Cred ca ce ar fi bine sa intereseze pe fiecare este ca ambii,atat mama,cat si copilul sa fie sanatosi si nimic mai mult.
|
Tocmai din perspectiva argumentelui sanatatii si binelui copilui dar si a mamei se recomanda atat nasterea naturala cat si evitarea epiduralei sau altor chestii asemanatoare.
Hai sa zicem ca pentru o femeie oarecare, ne-crestina, nu prea ai argumente pentru care sa o convingi sa nasca natural, mai ales daca nu exista iubire autentica si copilul este mai mult un moft sentimental deci ideea de sanatate a copilui, mai ales pe termen lung, conteaza mai putin.
Dar pentru o femeie care se considera crestina, e chiar patetic sa vezi cum fuge de durerile nasterii si trist sa vezi ca pune confortul personal mai presus de binele copiilor.
E ca si cand ai spune ca Hristos a fugit de cruce. Si am zice "lasa, ca in rest in a fost baiat bun, n-a omorat pe nimeni".
Da, a fost si om ca si noi, ar fi vrut ca si noi sa "treaca paharul acesta" dar stiind ce e bine si ce e rau
a ales sa-l bea pana la fund.
Ei bine, noi nu prea mai facem alegeri din astea..
Avem mici lasitati, fiecare din ea ni se pare acceptabila mai ales daca ii judecam pe cei din jur si vedem la ei "pacate mari" in timp ce pe ale noastre le vedem mici.
Dar astea asa "mici" adunate, pun distanta intre noi si Dumnezeu, si ne intrebam de ce nu o mai scoatem la capat..
Si nu, nu o spun din pozitia unui privilegiat, o spun de pe acum sa nu mai sara cineva cu argumentul "dar tu cine te crezi?", nu o spun din perspectiva unuia care nu ar face asa, ci poate dimpotriva..