View Single Post
Vechi 02.11.2011, 14:59:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Versetul in cauza e Matei 19:12 nu 12:19, macar dc dati o referinta uitati-va sa fie corecta.
Referinta a fost data intentionat invers, eram curios daca verifica cineva :)

Citat:
Contexul in care apare versetul respectiv este despre casatorie si divort.
Categoria de oameni care era in discutie, dupa cum ati subliniat si dvs, e a treia: "sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi , pentru imparatia cerurilor". Dupa cum spune si versetul a fost alegerea acelor oameni sa devina fameni (s-au facut fameni pe ei insisi) si nu le-a fost impusa de nimeni aceasta stare, ceea ce e in deplina concoordanta cu ce am afirmat in postarile anterioare. Celibatul e o optiune personala si nu se impune. Cand Pavel ii spune lui Timotei cum sa fie un slujitor al Domnului unul din criterii era " sa fie barbatul unei singure femei si sa aiba casa in ordine". Nu le impunea sa ramana necasatoriti daca vor sa slujeasca.
Biserica fiind sub autoritatea Duhului Sfant poate schimba aceste reguli in conformitate cu necesitatile timpului, nefiind vorba de norme morale care sunt intr-adevar imuabile.

Cine vrea sa slujeasca, trebuie sa se conformeze canoanelor, asta daca respecta si vor sa slujeasca in Biserica lui Hristos.

Putem vorbi de impunere acolo unde nu exista vocatie si omul vrea cu orice pret sa-si faca voia lui.

Cine vrea sa slujeasca lui Hristos, trebuie sa fie pregatit sa renunte la multe, inclusiv cele care tin de familie
Vreti citate sau le stiti?

Spun asta in dreptul Bisericii Ortodoxe unde episcopii sunt necasatoriti.
De fapt nici nu stiu daca a existat o perioada in care erau casatoriti.

Citat:
In incheiere poate imi spuneti unde am batut campii?
Acolo unde scoateti citatul din context apropo de cei care "interzic casatoria" ca si cand celibatul n-ar fi binecuvantat de Dumnezeu.

Chiar si in postarea de mai sus.
Reply With Quote