Citat:
În prealabil postat de lore86
da, este de remarcat ca fiara ce iese din pamant va fi un inaintemergator al fiarei care iese din mare.(a se vedea paralela).Si intradevar, e interesanta antiteza dintre cea care iese din pamant si cea care iese din mare. caracteristicile(sentimente, concepte) celei care iese din pamant sunt in intregime pamantesti , ale unei firi senzoriale., pe cand a celei care iese din mare, deci din mijlocul lumii sunt demonice. Dar vorbim de un om, care atinge treapta maxima de posesie totala, desavarsita(demonica) si nu de un demon.
|
Remarcabil! Sunt tot mai uimit, știind faptul că în Biserica Ortodoxă nu se predică din Apocalipsă. Am conspectat din comentariile sfinților Părinți (de părintele Usca) și n-am găsit o asemenea explicație... mă refer strict la cea cu "Lumea Veche (Europa)". Aveți o sursă deosebită în această privință, ori ați ajuns personal la această concluzie?
Citat:
În prealabil postat de lore86
Daca tot am ajuns la Apocalipsa, ce semnifica rana de pe unul din capetele fiarei?
|
Având în vedere că termenul "Fiară" se referă la o putere politico-religioasă, această "
rană de moarte" nu poate însemna decât slăbirea influenței pe care o exercită Fiara, respectiv un moment de criză în autoritatea acestei fiare asupra locuitorilor Europei (timpul la care s-a petrecut acest lucru se poate deduce din succesiunea evenimentelor descrise in Apoc.).