Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Remarcabil! Sunt tot mai uimit, știind faptul că în Biserica Ortodoxă nu se predică din Apocalipsă. Am conspectat din comentariile sfinților Părinți (de părintele Usca) și n-am găsit o asemenea explicație... mă refer strict la cea cu "Lumea Veche (Europa)". Aveți o sursă deosebită în această privință, ori ați ajuns personal la această concluzie?
|
Nu as indrazni sa interpretez Apocalipsa dupa bunul meu plac. Sunt idei intalnite la mai multi sfinti parinti ai Bisericii. Sf Lavrentie al Cernigovului, Pr Serafim Rose s.a destul de numerosi, talcuite chiar si la slujbele vecerniei de catre duhovnicii nostrii.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Având în vedere că termenul "Fiară" se referă la o putere politico-religioasă, această "rană de moarte" nu poate însemna decât slăbirea influenței pe care o exercită Fiara, respectiv un moment de criză în autoritatea acestei fiare asupra locuitorilor Europei (timpul la care s-a petrecut acest lucru se poate deduce din succesiunea evenimentelor descrise in Apoc.).
|
asa este. Ce mi se pare interesant si totodata infricosator e ca traim aceste vremuri. Urmeaza doar sa asteptam implinirea scripturilor. Sa fi asadar, cu luare aminte!