Depinde cum e stapanul si cum e sclavul.
Daca amandoi sunt ok, nu e nici un pacat. Stapanul ii ofera casa, masa, protectie, iar sclavul ii ofera ajutor in gospodarie.
Multi din oamenii fara serviciu si fara acoperis deasupra capului cred ca ar prefera sa fie sclavi decat sa moara de foame.
Deci sclavia in sensul de: eu te accept pe tine ca stapan, ca sef, si te ajut, muncesc pentru tine, dar si tu imi oferi, casa, haine, mancare, nu e un pacat.
Insa modul in care s-a practicat sclavia dealungul timpului in multe locuri, prin maltratarea sclavilor, si lipsirea lor de drepturile cele mai esentiale e pacat, si inca unul strigator la cer.
Chiar si in ziua de azi, noi suntem sclavii serviciului de foarte multe ori. Si si aici depinde de cum sunt mai marii, si de cum sunt colegii. Azi totul e mai rafinat, dar pana la urma tot aia e...
Mare raspundere au cei ce sunt "sclavi", dar si mai mare cei ce sunt "stapani", caci in mana lor sta decizia, dar si raspunderea pentru ceea ce au hotarat.
Deci pana la urma totul se rezuma la oameni, si cum sunt acestia.