05.11.2011, 13:59:52
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de glykys
Sper ca nu te-am suparat cu raspunsul meu, si eu sunt o fire mai pragmatica atunci cand vine vorba de bani, imi place sa daruiesc flori persoanelor in viata, sa se bucure, imi plac florile la icoane, mai pun si flori la mormant (nu coroane!), dar cred ca mai bine faci ceva cu adevarat folositor pentru sufletul omului decat sa arunci banii aiurea si sa mai iasa dupa aceea si scandal, cum se sugereaza in afisul acela.
|
Nu m-am suparat, stai linistita . Florile ,indiferent sub care forma (coroana, buchete, jerbe) se aduc in semn de pretuire si respect. Cand am vazut un camion plin de flori am realizat cat de multa lume l-a iubit pe tatal meu si a tinut sa fie prezenta la inmormantare. Mie mi se pare un comunicat grotesc datorita modului in care a fost formulat. Cine simte ca trebuie sa ajute familia indoliata o face, isi ofera ajutorul, mai ales daca stie ca familia respectiva e una nevoiasa. Parintele ar fi putut indruma lumea in acest sens si fara acest comunicat.
Citat:
ba chiar am auzit ca e si un babism ca toate coroanele de flori sa stea pe mormant pana la 40 de zile, chiar daca sunt uscate. Nu tu 40 de liturghii, nu tu 40 de parastase, dar coroanele 40 de zile pe mormant, ca altfel e de rau!
|
Florile care se duc la inmormantare amintesc de frumusetea Raiului, exprima toate gandurile noastre bune pentru cel decedat, de aceea se tin 40 de zile pe mormant, cand, conform traditiei, are loc Judecata particulara a sufletului. Florile care se planteaza pe mormant, prin fixitatea lor, fiind legate de pamant prin radacina, sunt un simbol al verticalitatii, iar prin ciclurile lor legate de anotimpuri, sunt un simbol al renasterii, pastrand prin culoarea lor verde o legatura cu raiul si cu perpetuitatea.
Last edited by ioanna; 05.11.2011 at 14:40:33.
|