View Single Post
Vechi 08.11.2011, 12:15:31
Unsfatbunpentrufiecare Unsfatbunpentrufiecare is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.11.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Apropo de alaptat copii mult timp si asa. Nu stiu exact cum e, ca nu sunt mama inca-sper ca o sa am si eu familia mea-, dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati, ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon, ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun. Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Apropo ce parere aveti despre emisiunile de la tv gen "16 $ pregnant " si "teen mom" ?
Nu am urmarit chiar tot ce s-a spus la acest topic insa pot sa-ti raspund la ce ai intrebat in legatura cu alaptarea pt ca am si experienta personala si nepersonala. La inceput, imediat dupa nastere copii au limba aspra si intr-adevar alaptatul este cam dureros, dar asta numai in primele zile, dupa care devine o placere pt ca in momentul in care iti vine laptele, sanii devin foarte grei dor un picut daca nu dai copilului sa suga. Eu personal am fost o norocoasa aveam foarte mult lapte si foarte bun. Din pacate mai sunt mame care nu au laptele atat de bun, nu este consistent si asta se vede dupa cum ia copilul in greutate (daca este sub standardele de greutate la varsta respectiva, daca plange des de foame etc). Atunci acele mame sunt obligate intr-adevar sa le dea un supliment de lapte preparat la biberon.
Laptele de mama nu este numai bun, dar este cel mai bun lucru pt un prunc pana la aproape un an sau cat consideri tu ca mama, insa se spune ca daca se poate alapta peste 7-8 luni cu atat mai bine, caci acel lapte ii asigura imunitatea organismului copilului. Insa odata ce copilul poate fi hranit si cu alimente, laptele devine ca un fel de alinare si legatura stransa dintre prunc si mama, caci nu mai este principalul factor hranitor.
Si nu in ultimul rand tin sa-ti spun ca asa cum oamenii sunt diferiti, si organismele lor sunt diferite si sunt femei carora li se maresc atat de mult sanii pe timpul alaptarii incat fac acele vergeturi inestetice, ceea ce le scade elasticitatea si devin lasati dupa alaptare. Insa sunt si femei care desi au alaptat copii pana la un an, sanii au ramas aproape intacti. Desigur nu mai raman la fel de fermi ca inainte de sarcina, insa este posibil sa nu se modifice foarte mult. Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui. Insa acest lucru este un act egoist (consider eu) si daunator copilului.
La emisiuni tv nu ma uit pt ca nu sunt asa mare fan televizor, mai mult internet, caci pot sa-mi aleg calitatea pe care vreau sa o urmaresc.
Numai bine!
Reply With Quote