vezi, mirelato, cum vorbesti pe langa subiect si numai asa... ca sa te afli in treaba. ti-am mai zis sa nu crezi minciunile care le abereaza si le infloresc altii.
s-a scris atat despre noi pt ca s-au simtit in pericol.. multi au trecut din Biserica Ortodoxa Romana in Biserica Ortodoxa de Rasarit... si atunci Biserica voastra oficiala a apelat la fel si fel de metode pt a ne compromite Biserica. si din moment ce nu aveau ce spune despre noi... s-au apucat sa minta.
daca vrei neaparat explicatii, am sa-ti dau... desi s-au mai dat si cu alte ocazii:
1, 2, 3: de cine sa facem ascultare? de niste schismatici si masoni de grad 33? de niste oameni care schimba Legea dupa cum le convine? Mantuitorul a spus foarte clar ca pana nu se implinesc toate prorociile (adica pana la sfarsitul lumii acesteia) Legea NU SE VA SCHIMBA. sunt perfect de acord ca ca trebuie sa facem ascultare, dar nu asa de oricine... daca ma duc in Italia, ce fac? fac ascultare de Papa?! (ca tot i-ati ridicat anatema...)
4. aici nu mai are rost sa comentez... sunt niste judecati cat se poate de subiective... ca daca noi facem asta din mandrie...........
va intreb eu: ce mandrie sa ai cand toata lumea se uita la tine ca la o carpa daca ii spui ca ti calendarul Iulian?...
5. hai, pe cuvantul tau?!! ai fost tu si ai vazut cu ochii tai?! vreau o dovada!
eu cand am trecut pe vechi nu mi-au facut niciun al doilea botez.
6. nu mai avem comuniune liturgica cu BOR din cauza ca e schismatica, incalca multe si grave canoane, iar printre prelatii vostri se mai afla si masoni.
7. pai asta sunteti... lipsiti de har si papistasi ca va indreptati cu pasi repezi spre comuniunea cu Vaticanul... poti nega?
8. de vreme ce "Sfantul" Sinod al BOR este schismatic, n-avem treaba cu el. iar despre blagoslovenie nu se pune problema... s-a ingrijit Sf Glicherie sa ia de la patriarhul Ierusalimului la vremea aceea.
9. asta se intampla pe vremea comunismului. dar te-ai intrebat de ce? jandarmii si politia (sau militia) aveau ordin de la Patriarhie: cum ii prindea in tortura... uneori mai participau si preotii nou-stilisti la aceste torturi.
intelegi, tu?
ma bucur ca citesti, dar de ce nu citesti si cartile in care se explica foarte clar de ce congresul asa-zis "pan-ortodox" din 1923 nu a fost canonic? ti-e teama ca vei afla adevarul?
eu ti-am oferit atatea explicatii, iar tu n-ai adus niciun contraargument si niciun raspuns la intrebarile mele... si probabil ai pretentia sa fim de acord cu voi.
cum sa ascultam de BOR din moment ce nu avem motive intemeiate sa ascultam, ci numai motive sa NU ascultam?
|