Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Pai tocmai asta era si ideea...traiesc in germania, iar tu imi spuneai de zor cum am nascut eu prin cezariana pentru ca doctorului ii faceau ochii cercuri dupa bani, sau ca sa pic in tura lui, desi aici nu exista ture...si daca nasterea are premisele uneia naturale si normale, poate sa isi vada de viata lui, fara sa stea langa mine.
Nu are nicio relevanta situatia sin Ro, sau ceea ce crezi tu despre cezariana, pentru ca al meu caz infirma cele expuse de tine.
Dupa mine nastere naturala, nu inseamna doar ca bebelusul sa iasa pe undeva, fie si pe lateral, sau cu o manuta inainte...ci sa iasa intreg, si nu cu capul strivit de maini, sau alte asemenea riscuri urate.
Nu sustin cezariana, doar ca mi se pare aiurea sa spui ca ea nu isi justifica existenta in nici un caz, chiar si ne-natural...mi se pare ceva deplasat, si atat.
Doamne ajuta!
|
Am inteles, din graba sau superficialitate n-ati obs. ca discutia nu va viza pe dvs. ci cazul particular si argumentele personale ale dnei. Mirela0110.
Dar ati fi putut lua nota ca dupa statisticile medicale, mai degraba nasterea prin cezariana are consecinte negative pentru sanatatea copilului decat cea
naturala.
Adica, pe intelesul dvs., incidentele neplacute precum si consecintele negative pe termen lung ale acestui fel de nastere (cezariana) sunt mai multe decat in cazul nasterii naturale.
Temerile personale cu copii striviti si altele care vi le dicteaza imaginatia bogata ar fi de preferat sa le indreptati spre cezariana, desi nu sunt atat de "grafice" in cazul asta, puteti fi sigura ca ele exista.
Daca doriti, va pot ajuta cu sugestia unei fetze sau chiar jugulare de bebelus taiata de un bisturiu neglijent in timpul cezarienei sau o vezica "ciupita" si soldata cu infectie si rezectia uterului ceea ce, dupa cum bine ati intuit, inseamna sterilitate pe viata.
Chiar cunosc personal un astfel de caz, o familie care a ramas cu un singur copil din acest motiv.