Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur
Bisericile 'catolice' au tot felul de intermediari intre Hristos si oameni (sfinti, Maica Domnului).Protestantii nu au.Nu am afirmat ca Sf Fancisc de Assisi nu avea o relatie personala cu Iisus, dar aici se cere intrebarea : Ce inseamna a avea o relatie personala cu Iisus in bisericile 'catolice'?Ma intereseaza atat din punct de vedere protestant cat si 'catolic'.
|
Eu am o veche relație personală cu directorul Spitalului Clinic de Urgență din București. Un trecut care ne leagă, un prezent în care petrecem timp împreună (de exemplu: mergem la pescuit) și avem proiecte de viitor. Asta nu mă împiedică de loc să fiu în cele mai bune legături cu cei din jurul său, cum ar fi, de exemplu, șeful clinicii de chirurgie din spitalul respectiv, ori cu un devotat medic urgentist care stă la departamentul pentru primirea urgențelor. Ei sunt nu numai prietenii mei, cât și prietenii și colaboratorii de zi cu zi ai prietenului nostru comun, directorul spitalului.
Sunteți de părere că legătura mea cu acești admirabili colaboratori ai săi dăunează legăturii mele cu el ? În acest caz, nu mai pot pretinde că am o legătură personală cu el, fiindcă discut și sunt în relații amicale cu aceștia ?