View Single Post
Vechi 08.11.2011, 20:49:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din fericire asa este, pentru ca asa a fost de la inceputul crestinismului (la inceput chiar si pentru episcopi, dar s-a schimbat la un sinod ecumenic). Celibatul preotilor este o inovatie a BC si stim ce efecte dezastroase a avut. Chiar azi citeam ceva despre Kenneth Klaus ca l-am vazut la tv si care spunea ca a avut "norocul" sa dea peste un preot romano-catolic cand era mic.
Ca sunt casatoriti arata si faptul ca sunt la fel ca toti oamenii, chiar si cu pacate.
Din ceea ce am observat eu, căsătoria nu te protejează în contra curviei. Cauza curviei este o rea dispoziție înlăuntrul tău sufletesc și nu împrejurarea că nu ai nevastă acasă. Rar am auzit de curvie la ieromonahi, dar des am auzit de preacurvie la cei căsătoriți. În schimb, lăcomia și simonia sunt în legătură cu starea căsătorită. Ar fi suficient să comparați greutățile corporale medii ale unui lot aleatoriu de 10 ieromonahi cu un același lot de 10 mireni, ca să vă convingeți.

În același sens pledează și observația că, la preoții romano-catolici (care sunt toți precum ieromonahii) curăția este regula, iar curvia este excepția. Dimpotrivă, la preoții mireni ortodocși, din ce am constatat eu însumi în mod nemijlocit, simonia este regula, iar detașarea de bani este excepția. Sau, de fapt, susțineți că nu știați aceste lucruri și că acuma le auziți prima dată ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote