Intr-un fel nu e chiar asa ciudat sa ceara o taxa ptr cununie,botez etc. Trebuie sa se intretina si Biserica din ceva, au si ei facturi de platit, cheltuieli. Acum nu stiu exact cati bani de la stat primeste fiecare Biserica. Pe preotul in cauza o sa il judece Dumnezeu.
Anyway, in Canada o inmormantare e in jur de 10.000 de dolari canadieni- ma refer la tot, nu doar la slujba, iar de la stat primesti doar 2.000 de cad. Stiu ca o prietena de-a mamei a trebuit sa isi inmormanteze o matuse sau ceva de genu, si a ajutat-o un preot ortodox egiptan , altfel nu reusea.
Cand eram Romania, in Brasov, cand se mai intampla sa moara cineva si nu erau bani, puneau prietenii,rudele,vecinii mana de la mana si acopereau cheltuielile.
Adreea Esca nu e ortodoxa din cate stiu eu, asa ca comentariile ei nu merita bagate in seama. Pe protv numai publicitate proasta se face Bisericii , da' cand vine vorba de martorii lui iehova si alte secte n-am vazut niciodata nimic de rau,ca sigur si la iei se cere bani aiurea si asa, parca ei cer 15% din salariu ceva de genu si nu mai zice nimeni nimic. Asta ca sa nu mai vorbim de asaltul lor pe strada, cum tipa dupa tine, cum se tin dupa tina etc.
Preoti buni si rai au existat si inainte si exista si acum. Noi trebuie sa ne vedem de treaba noastra si sa alegem ce e bine. Sunt o gramada de preoti buni si cu har in Romania, nu e bai. Numai sa vrem sa fim credinciosi si sa alegem calea dreapta.
|