View Single Post
Vechi 09.11.2011, 13:16:33
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Constat cu tristeste ca nu cunoasteti istoria propriei dmv. biserici, cine a organizat-o in 1860 sau preferati sa asundeti sub pres ce nu va convine. Cand am spus adventistii sabatarieni sau adventistii "usii inchise", asa cum sunt cunoscuti de istorie, m-am referit la altceva, insa lasati, inteleg ca am atins un punct sensibil :)
Nu e cazul sa fiti trista. Am inteles la ce faceti referire: la curentul aparut in 1844 (credinta unora in inchiderea harului, credinta cunoscuta sub numele de "usile inchise"). Stiu ca si metodista Ellen Harmon (viitoare White) a crezut, pentru o perioada scurta (cca 2 luni) in aceasta teorie. Dar, nu a marturisit aceasta credinta. Dimpotriva, a corectat-o in urma unei viziuni primite in decembrie 1844. """" Dupa trecerea timpului de la 1844, impreuna cu fratii si surorile, am crezut ca nici un pacatos nu mai poate fi convertit. Dar, n-am avut nici o viziune in aceasta privinta. Declar in mod deschis si liber ca nmeni nu m-a auzit spunand si nimeni n-a citit vre-o declaratie din partea mea care sa justifice acuzatiile care mi-au fost aduse in aceasta privinta. ....Eu n-am decalrat si n-am scris niciodata ca lumea a fost condamnata sau osandita"''''''(fragment dintr-o scrisoare a Ellenei White, publicata in "Review and herald"). Pot sa va aduc multe lamuriri referitor la acest subiect (inclusiv la minciunile si acuzatiile mincinoase fabricate de unii). Dar, cred ca deja suntem foarte mult off topic. Puteti deschide dvs. un topic pe aceasta tema.

P.S. Dar, toate acestea s-au petrecut in 1844. Biserica Adventista de Ziua a Saptea (din care eu fac parte) a fost "organizata" mai tarziu.

Citat:
Daca tot obisnuiti sa va racoriti pe acest forum cu ironii la adresa ortodocsilor,
De unde stiti ca ironile mele sunt numai la adresa ortodocsilor? Credeti ca in biserica mea nu au aparut "ritualuri inutile"?

Citat:
primiti si acest adevar din partea mea, care va sileste sa va faceti un examen de constiinta.
Considerati ca barfa usoara (zvonistica, mincinoasa, neverificata) are valoare de adevar?

Citat:
Neoprotestantii nu l-au “scos” pe Dumnezeu din sfera abstracta, ei si-au propus in mod programatic si au realizat simplificari rationale ale tipicului cultic, persistand in individualismul religios, fara macar sa banuieasca modul bisericesc de existenta, relatiile de comuniune ce reveleaza evenimentul eclezial.
Relatia cu Hristos este, in primul rand, "individuala, pragamatica si rationala". Iar modul bisericesc trebuie sa aiba aceleasi caracteristici "pragmatice si rationale".

Sa va dau un exemplu concret, pentru o mai buna intelegere a ceea ce vreau sa spun. Anul trecut, intr-o duminica foarte friguroasa de noiembrie, doua categorii de credinciosi au vrut sa aiba o "relatie cu Dumnezeu". Unii s-au dus la biserica, au ascultat o liturghie si apoi s-au dus pe la casele lor caldute. Altii, s-au adunat de dimineata si au muncit in frig sa termine construirea unui complex de locuinte pentru oameni ramasi fara adapost (din cauza conditiilor economice). Aceasta munca a fost facuta voluntar, fara plata si in mod repetat, pana ce locuintele au fost gata, spre bucuria celor nevoiasi si slava lui Dumnezeu.

P.S. Nici unul din cei nevoiasi, pentru care se construiau locuintele nu era adventist. Conta faptul ca erau in nevoi iar Hristos nu tine cont de confesiunea religioasa.

Intrebare: care slujba credeti ca i-a placut lui Dumnezeu? Liturghia sau construirea de locuinte (fara plata) pentru cei fara adapost, in prag de iarna? Care credinciosi au avut o relatie adevarata cu Hristos? Cei cu ritualul sau cei cu slujirea semenilor ? "Oridecate ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut."(Matei 25:40).

Last edited by grasu77; 09.11.2011 at 13:22:36.
Reply With Quote