Citat:
În prealabil postat de grasu77
V-a scapat ceva foarte important in cunoasterea lui Dumnezeu: Sfanta Scriptura. Dumnezeu ni se face cunoscut in Cuvantul lui Dumnezeu. Acolo merg (neo)protestantii. Nu la "popica srl" (muti nici nu au popa).
Am batut si eu, o vreme, scarile "institutiei prezidentiale". Dar degeaba. Hristos si Crucea Sa erau ascunse in ritualuri inutile si tot felul de obiceiuri. Apoi am gasit Cuvantul lui Dumnezeu. Este cea mai buna sursa de a-L cunoaste pe Dumnezeul Adevarat. Iar dupa ce-L cunosti, asa cum ni se infatiseaza in Sfanta Scriptura, vei vrea sa ai o relatie personala cu EL.
|
Sfanta Scriptura pentru a fi un adevarat indrumator spiritual trebuie sa fie citita cu intelepciune si discernamnt de sfant.
De unde sa gaseasca un om pacatos asa ceva?
Ori, (neo)protestantul cand pune mana pe Sf. Scriptura are deja o educatie confesionala si niste idei preconcepute cum ca el este sfant si infailibil si deci capabil sa cunoasca pe Dumnezeu fara ajutor decat de la Dumnezeu si sa inteleaga Scriptura corect.
Aici este partea unde diavolul isi baga coada si transforma un act cu potential mantuitor intr-unul facut spre pierzare.
Cum zice par. Arsenie Boca: "vezi multi calatori la Iad cu Scriptura in mana".