Citat:
În prealabil postat de grasu77
Alta analogie nepotrivita (doar, doar, o lua din ce este a lui Hristos si sa dam si altora).
Sa fiu mai direct: pot avea o relatie cu Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos fara a fi nevoie de absolut nici un om (fie el preot, sau sfant, sau chiar inger). Sunteti de acord cu mine?
|
Nu cred că vreun om în deplină sanitate ar putea fi de acord. Nu știu cât de bine intenționat este dl AlinB (au unele îndoieli), dar în mod evident nu este nărod. Prin urmare, dlui știe ceea ce știe orice om de bun simț: iubirea nu e "joc cu sumă nulă": dacă, nevând copii, vă iubiți mult soția, această dragoste nu va scădea când vor apărea copiii, fiindcă aceeași cantitate de iubire se împarte mai multora. Este de așteptat să vă iubiți soția ca pe soție, iar pe copiii dv ca pe copiii dv. Mutatis mutandis, faptul că îi respectăm pe sfinți mult, că îi respectăm pe îngeri încă și mai mult, că avem în mod deosebit față de Sf Fecioară o iubire și un respect enorm, nu înseamnă că Îl iubim ori Îl respectăm mai puțin pe Dumnezeu.
Citat:
Sau, credeti ca nu pot ajunge la Dumnezeu, prin Mantuitorul, decat daca trec pe la diferite fete bisericesti si alte persoane? Exista un fel de sistem vamal in relatia cu Dumnezeu?
|
Da, există. Credincioși adevărului biblic, toți cei din religiile apostolice urmează porunca Domnului: "Cei care vă vor asculta pe voi, pe Mine mă vor asculta". De aceea, ne străduim să îi urmăm pe toți cei pe care Domnul i-a rânduit azi să ne fie nouă apostoli și să conducă poporul Său ales înspre Ierusalim.