Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dacă întrebarea se limitează numai la relația personală cu Isus, desigur că se poate.
|
La relatia personala faceam referire.
Citat:
Dacă se referă la mântuire fără ajutorul sfinților și îngerilor, voi răspunde că se poate, dar este foarte, foarte greu.
|
Sa inteleg ca Domnul Iisus Hristos nu a facut si nu va face tot ce trebuie pentru mantuirea mea? Mai este nevoie si de aportul unor oameni (morti) sau ingeri?
Citat:
Iar rejectându-i pe sfinți și pe îngeri, voi spune oblu: nu se poate. Dumnezeu nu îi previește cu prietenie pe cei care sunt împotriva oamenilor Săi și a îngerilor trimiși de El.
|
Nu-i rejectez pe sfinti. Invataturile lor imi sunt de mare pret in calea spre mantuire. Ma refer, in special, la sfintii care au scris Sfanta Scriptura.
Daca-i ascult pe sfintii Scripturii dar nu ma inchin lor (asa cum ma invata chiar sfintii din Scriptura), voi fi mantuit? Stiu ca Sfantul Apostol Pavel a scris: "
caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit" (1 Corinteni 2:2). Sa-l cred si sa-l ascult pe Sfantul Apostol sau sa apelez si la serviciile indispensabile mantuirii ale altora (cler, sfinti morti, ingeri, etc)?