Ai deschis un top cu o problema majora in zilele noastre :acest tip de acatiste(biletele)...
Cu acest fenomen de evlavie exagerata a crestinilor se confrunta multe biserici si manastiri din tara ,unde bietii oameni din nestiinta sau pur si simplu din ignoranta pun astfel de biletele sau bani pe care ii inghesuie in icoane,bisericute din lemn...in speranta ca Dumnezeu le indeplineste dorinta pe care o scrie sau si-o spune cand infige un ban.Este de ajuns sa faca unul acest gest si in spiritul turmei toti ceilalti care vin dupa aceasta isprava fac la fel fara ca macar unul sa-si puna intrebarea "de ce?"
Personal am asistat la acest fenomen intr-o manastire si am incercat un dialog pt a intelege din ce motiv se face acest lucru dar intotdeauna raspunsul a fost :"am crezut ca este bine ;am vazut ca au pus si altii;..."...am incercat sa stopez fenomenul ,cel putin local...dar,a fost imposibil...(fenomenul este mai raspandit in mediile rurale decat in cele urbane sau este mai bine impamantenit la persoanele de la tara decat la cele din orase)
Crestinii nostri din pacate sunt prea preocupati si indoctrinati cu obiceiuri profane decat cu ADEVARUL BISERICII...
|