View Single Post
Vechi 09.11.2011, 22:48:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
N-am citit tot, insa referitor la carne. Acum carnea alba e buna, adica pestele, puiul, curcanul. Pana si Iisus a spus ca pestele e bun. Pestele din cate stiu eu nu simte durerea, si e si f sanatos. Nu degeaba se da dezlegare la peste si nu la porc. Acum daca mananci echilibrat,tii toate posturile, ma indoiesc ca daca mananci putina carne te imbolnavesti. Cand mananci mult, atunci e problema. De exemplu, multi tarani mananca f. gras si pe baza de carne, ca sa aiba energie la camp. Asa nu e bine.
Pai parintele are in vedere postul zicand asa "Căci uite așa pedepsește Dumnezeu nesocotirea postului, cu boala, și încă multe fără leac, cum de pildă e cancerul”.

Sa ne facem intelesi, postul (alimentar) este lasat ca o frana pentru cei care nu pot renunta la carne si produsele animaliere, pentru a crea un echilibru intre dezechilibrul pe care l-ar crea consumul haotic (de carne, lapte, oua) si beneficiul pe care il aduce lepadarea de aceste produse sau consumul lor intr-un mod cat mai rational. Pe pamant, toate sunt ingaduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).

ps: uite cat de bun e pestele

ps: nu incerc sa conving pe nimeni, eu m-am convins singur...in rest fiecare poate alege.

Last edited by ovidiu b.; 09.11.2011 at 23:20:40.
Reply With Quote