Citat:
În prealabil postat de grasu77
Sa va dau un exemplu concret, pentru o mai buna intelegere a ceea ce vreau sa spun. Anul trecut, intr-o duminica foarte friguroasa de noiembrie, doua categorii de credinciosi au vrut sa aiba o "relatie cu Dumnezeu". Unii s-au dus la biserica, au ascultat o liturghie si apoi s-au dus pe la casele lor caldute. Altii, s-au adunat de dimineata si au muncit in frig sa termine construirea unui complex de locuinte pentru oameni ramasi fara adapost (din cauza conditiilor economice). Aceasta munca a fost facuta voluntar, fara plata si in mod repetat, pana ce locuintele au fost gata, spre bucuria celor nevoiasi si slava lui Dumnezeu.
P.S. Nici unul din cei nevoiasi, pentru care se construiau locuintele nu era adventist. Conta faptul ca erau in nevoi iar Hristos nu tine cont de confesiunea religioasa.
Intrebare: care slujba credeti ca i-a placut lui Dumnezeu? Liturghia sau construirea de locuinte (fara plata) pentru cei fara adapost, in prag de iarna? Care credinciosi au avut o relatie adevarata cu Hristos? Cei cu ritualul sau cei cu slujirea semenilor ? "Oridecate ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut."(Matei 25:40).
|
sa dau si eu o analogie mai neoprotestanta.Care din urmatorii oameni este mai util si mai placut bisericii:
a)pastorul de la bisrica locala care ii invata pe oameni de Biblie si restul
b)misionarul evanghelizator din Cambodgia
c)voluntarul ADRA
pricepe cineva unde bat?