View Single Post
Vechi 09.11.2011, 23:37:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prin urmare, credeți că urmașii de astăzi ai Sf Ap Paul sunt "împuterniciții" și "ambasadorii" lui Isus ?
Ca să vorbim pe șleau: nu cred că sf. ap. Paul are astăzi urmași cum n-a avut nici în timpul vieții lui, el fiind necăsătorit. Nu cred de asemenea că ar fi mandatat, împuternicit pe cineva în nume propriu; dacă este cineva "ambasador al lui Isus", este în virtutea trimiterii pe care o face Hristos.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sau credeți că Isus o fi trimis câțiva împuterniciți și ambasadori în secolul I, după care a încetat această practică și nu a mai trimis niciunul ?
Cred că această practică continuă și astăzi. Și pentru că bănuiesc unde bateți, vreau să adaug că creștinul nu e în niciun caz un înlocuitor al lui Hristos, ci doar cineva prin care este realizată împăcarea (că tot s-a făcut vorbire despre 2 Cor.5,20). El nu e în niciun caz un preot mijlocitor între Dumnezeu și oameni, deoarece există doar „un singur mijlocitor între Dumnezeu și om: Omul Isus Hristos” (1 Timotei 2,5). Împăcarea a fost deja oferită în Hristos. Slujitorul lui Dumnezeu e numai agentul prin care „cuvântul împăcării” (2 Corinteni 5,19) e proclamat altora. El nu e creatorul sau dătătorul lui. El îi conduce pe bărbați și femei la Dumnezeu, unde ei singuri trăiesc experiența împăcării. Sarcina lui este de a-i convinge pe oameni că Dumnezeu a oferit împăcarea în Hristos. Fiecare credincios are în felul acesta acces la Dumnezeu și tratează direct cu El (Romani 5,1; Efeseni 2,13.16-19; 2,12; Evrei 4,14-16). Răspuns valabil și pentru dl. Erethorn.
Reply With Quote