View Single Post
Vechi 10.11.2011, 10:16:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cunosc punctul de vedere crestin, izvorat din greseala de rationament de a pune concluzia in fata ("Dumnezeu e bun") si de a interpreta orice se intampla dupa aia prin prisma concluziei. Stiu de ce o faceti, ca altfel va da cu virgula.
Dacă ființele create au luat de la sine vrere decizia să fie rele, nu înseamnă că Dumnezeu e cauza deciziei lor. Dumnezeu rămîne bun pentru că le menține veșnic într-o existență pe care acele ființe o preferă. E taina libertății, nu?

Citat:
Dar nu despre asta e vorba aici. E vorba despre faptul ca, dupa ce zic unii, in timpul Impartasaniei, legile naturale sunt suspendate, si microbii (de orice fel ar fi ei) sunt perfect inofensivi. Si te rog, nu aduce in discutie lingurita de argint, si cum omoara argintul orice microb, pentru ca nu e adevarat.
Poate că microbii rămîn la fel de activi, însă la rugăciunea dinaintea împărtășirii preotul cere "tămăduirea sufletului și a trupului" celor care se apropie de Hristos. Deci e posibil ca microbii să fie transferați, deși nu știm sigur asta, dar să fie dezactivați ulterior de puterea vindecătoare a Lui Hristos Domnul. Dar asta mai ține și de credința omului, altfel orice om bolnav care se împărtășește ar deveni imediat sănătos, mă gîndesc și eu...

Citat:
Din ce ai scris tu, eu inteleg asta: Dumnezeu poate decide ca oricine sa moara, in orice moment. Deci daca decide ca baba Floarea sa moara in urma unui microb transmis la Impartasanie, protectia divina nu va functiona in cazul babei Floarea?
Domnule, moartea nu e o tragedie pentru o babă ortodoxă care merge în Rai în urma împărtășirii, dacă are credință. Moartea e sinonimă cu Învierea, e un Paște sau o Trecere la o existență superioară, mai bună decît cea cunoscută. Dacă acel microb a cauzat moartea ei, nu a făcut decît s-o aducă mai aproape de Dumnezeu, ceea ce nu e rău deloc. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote