Citat:
În prealabil postat de AlinB
"Și i se vor închina ei toți cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieții Mielului celui înjunghiat."
|
Ei,acest context imi da batai de cap intotdeauna si chiar si atunci cand am cerut lamuriri de la cei mai intelepti ca mine,tot nu m-au satisfacut.
Eu inteleg ca aceste nume sunt predestinate sa fie salvate.Ce inseamna asta in practica vietii noastre,ca daca nu suntem in lista de invitati nu conteaza cat am facut si cat am trait in spiritul credintei?sacrificiul lui Popescu X.este nul doar pt ca la inceputuri s-a stabilit ca nu este demn de viata eterna?
Sau asta mai degraba inseamna ca spiritul profund religios exista de la nastere in unii,pe cand la altii deloc?De ce sa se decida de la inceput in favoarea numai a unora in timp ce ceilalti ar putea sa se salveze facand orice le-ar sta in putinta?
S-o luam altfel:
Avem o facultate de renume universal,unde nu sunt acceptati decat urmasii/descendentii unei familii anume.Cu toate acestea avem si niste amarati,slugi care neprovenind din familia cu pricina isi doresc sa fie primiti la facultate;si ce nu fac acesti sarmani,citesc si invata toata ziua vreme de multi ani numai sa fie pregatiti de examen,dar nu asta conteaza in final,deoarece dosarele le sunt respinse pe motiv ca nu indeplinesc regula facultatii : nu provin din familia respectiva.
Pt mine personal,este un pic hopeless...dar numai pt ca nu inteleg.