View Single Post
Vechi 10.11.2011, 21:01:52
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iaca iar scoate dintii duhul protestant, ce zic vreo 2-3 ca ar trebui sa citim prin apocalipsa (cipusoare, coduri de bare) este "litera si spiritul Evangheliei", adica la fel ca neoprotestantii care vin cu elucubratiile lor si zic "Scriptura spune", sa verificam cu Scriptura ca asa e cum zicem noi.

Si binenteles, ca doar ei, neoprotestantii "incearca sa aplice cuvintele Noului Testament" restul sunt doxa de carte si atat..

In ceea ce priveste "politic corect", se pare ca in contextul neo-ortodoxii de sorginte protestanta a capatat un nou sens: sa te pleci in fata invataturilor ne-ortodoxe atribuite unui soi de Papa ortodox in loc sa cauti sa judeci invataturile care se incearca a ti se baga pe gat in duh deloc ortodox.

In ceea ce il priveste pe par. Iustin, nu tin minte sa fi fost canonizat, e un om ca toti ceilalti si ca om poate gresi, faptul ca poate gresi nu ii stirbeste cu nimic meritele pe care le-a avut si le are ca om si ca duhovnic.

Este in duhul acestor neoprotestanti ca atunci cand ii contrazici "sa se dea loviti in par. Iustin" de parca par. Iustin si-ar fi pus semnatura pe orice aberatie care iese din gurile lor, de parca par. Iustin nu poate gresi dar restul, credinciosi, preoti cu episcopi in frunte, toti da, concluzia lor: par. Iustin e adevaratul Patriarh, parintele Iustin trebuie sa fie Papa infailibil al ortodoxiei romanesti, ceea ce eu cred ca este jignitor atat pentru duhul ortodox cat si pentru dumnealui ca traitor al ortodoxiei fiind promovat fara voia lui ca si cap al unei miscari anti-ortodoxe.
La ce fel de ortodoxie te referi? Vad ca ortodoxia ta difera de Ortodoxia propovaduita de Sfintii Parinti...

Chiar ti se pare ca ai un cuvant greu de spus in aceasta privinta si ca ar fi mai potrivit lucru sa te asculte lumea pe tine si nu pe parintele Iustin si pe alti sfinti marturisitori?

Unii vor sa compromita acest forum, dandu-se mai ortodocsi decat ortodocsii! Tipa si improasca cu invective in stanga si-n dreapta, punandu-se in slujba lui antihrist si a faradelegii care se infaptuieste sub ochii nostri. Cu buna stiinta sau din nestiinta, Dumnezeu stie. Dar vor da raspuns pentru smintelile pe care le seamana. Cand se vor infatisa inaintea lui Dumnezeu, la Judecata, vor avea oare acelasi curaj ca si acum?

Portile iadului nu vor birui Ortodoxia. ,,Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa." - spunea un parinte. Dumnezeu sa ne ajute sa nu fim putregai!
  • Părintele Iustin Pârvu:

,,Ceea ce se întâmplă astăzi în viața noastră bisericească este foarte grav, nu este lucru lipsit de importanță. Nu trebuie să trecem indiferenți pe lângă problemele cu care se confruntă Biserica noastră. Sfinții Părinți așa ne învață, că atunci când credința ne este primejduită, porunca Domnului este să nu păstrăm tăcerea și nimeni nu este îndreptățit să zică „dar, ce, eu sunt prea mic, cine sunt eu să mă amestec în problemele Bisericii”? Nu, dragii mei, Sfinții Părinți ne învață că dacă noi vom rămâne nepăsători și vom tăcea, pietrele vor striga. Este necesar să ne cunoaștem catehismul, canoanele și învățătura Bisericii noastre."
Reply With Quote