View Single Post
Vechi 11.11.2011, 09:42:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@Ovidiu Proteinele de origine animala conduc la ce ai spus tu,intr-adevar, dar asta se intampla mai mult cand vine vorba de consum in exces de carne, o alimentatie bazata zilnic pe carne. Ori daca mananci din cand in cand un piept de pui la gratar de exemplu, nu se intampla nimic. Mai putina carne, si mai multe legume si fructe ar fi suficient ptr o viata sanatoasa. Cei care pot renunta la carne si o compenseaza cu alte alimente, foarte bine. :)

Calugarii si maicutele nu mananca carne deloc si sunt sanatosi tun. La ei e vb si de multa credinta e drept.
Dacă citești recomadările de la începutul topicului, ai să înțelegi că în anumite cazuri sunt de acord cu consumul de carne...bineînțeles că excesul sau o alimentație bazată zilnic pe carne duce la dezechilibre.

Sunt voci care vin și spun că bunicii noștri mâncau carne (slănină, cârnați etc) și nu au avut atâtea probleme de sănătate....dar rog aceste voci să-și întrebe bunicii cât de des mâncau ei carnea. Vă spun eu că bunicii mei, cel puțin, țineau cele 3 zile de post din timpul săptămânii și posturile de peste an...iar lucrurile nu erau așa de roz...mâncau Duminica mai mult carne (un porc trebuia să ajungă întregii familii un an de zile)...deci fraților carnea nu era un lux. Țin minte când eram mic și imi petreceam vacanțele la țară, că primeam mai puțină mâncare gătită cu carne.

Pe pământ, toate sunt îngăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).

Last edited by ovidiu b.; 11.11.2011 at 10:06:27.
Reply With Quote