View Single Post
Vechi 11.11.2011, 18:48:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
Imaginati-va ca stiu care este rolul bilei. Tocmai de aceea spun ca bila nu topeste proteinele niciodata. Bila actioneaza NUMAI pe metabolizarea lipidelor, prin formarea de chilomicroni. Carnea se "topeste" numai prin actiunea enzimelor (sucul biliar este SINGURUL care NU contine enzime) proteolitice- pepsina, tripsina, chimotripsina si carboxipeptidaza.

Eu nu m-am luat de forma in care au fost expuse informatiile, ci de faptul ca sunt eronate. Si nu sunt primele informatii gresite medical pe care le-am citit in cartile Parintelui- care, apropos, nu a terminat Medicina, ci doar a audiat diverse cursuri din cadrul acestei facultati.
Asa este,greseala mea a fost ca desi am vb despre carne ma gandeam la sinteza grasimilor/lipidelor.
Cunosc aceste precizari,multumesc pt atentionare.
Si grasimea pe care o sintetizeaza bila de unde provine,nu din consumul de carne?
Ma indoiesc ca consumul de seu pe paine este larg raspandit...bleaaah
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 11.11.2011 at 18:54:22.
Reply With Quote