View Single Post
Vechi 12.11.2011, 11:32:27
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred ca este bine sa bagatelizam notiunea de credinta. Daca ar fi chiar asa, omul n-ar mai avea nevoie de preoti si de biserica apostolica. Dupa parerea lor, oricine face semnul Sfintei Cruci peste o apa infestata de microbi sau de cine stie ce substanta toxica, rezolva o problema delicata de "pasteurizare", ba mai mult, de sfintire chiar. Nu neg ca in jurul bisericii din apropiere de Cernobal, calitatea aerului era normala si lipsita de efectul radioactiv, dar de aici si pana la a emite ca eu, in stadiul de pacatosenie pe care-l am, pot "jongla" cu toate "E"-urile care le iau de pe raft, prefacandu-le in hrana divina, mi se pare o "scurtatura" perfida catre inselare. Stim bine ce inseamna puterea cuvantului - bun sau rau - dar asta ne trimite catre alchimie, magie, vrajitorie, ne umple de mandrie ca suntem in stare sa devenim mici dumnezei, si cred ca este extrem de periculoasa tentatia pe care o sugereaza articolul cu pricina. De aceea ar trebui sa veghem si sa ne cercetam cugetul, inainte ca urzelile vrajmasului sa ne cuprinda si sa nu mai putem scapa...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote