Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17
de asta merg atat de bine tarile evoluate si Romanica noastra e construita pe nepotism, pile si coruptie, alaturi de spaga....
|
Ehe, asa par lucrurile la prima vedere. Nu am zis tot insa. In timpul conferintei, ma plictiseam grozav. Am intrebat-o pe colega de langa mine daca nu are cumva o carte, orice, sa imi alung plictiseala. Asa am citit eu cea mai recenta carte a lui Dan Puric,
Sa fii demn, care va fi lansata marti, si am inteles ca poporul roman este totusi superior, chiar daca ai nostri, trecand prin comunism si prin atatea lipsuri si-au cam pierdut valorile si reperele. Se vorbea preponderent despre martirii romani, despre cei care si-au dat viata in temnitele comuniste, pentru tara si credinta si despre o Romanie pe care nu o vedem pe strada sau la TV. Pana la urma, calitatile oamenilor din cartea lui sunt de redobandit la nivel national, verticalitatea, curajul, credinta, aspectele interioare... pentru doritori, mai ales pentru cei tineri:
http://www.5carti.ro/carte/fii-demn---i28952
Nu e vorba ca in Romanica noastra e saracie si coruptie la orice nivel, ci ca e saracie spirituala, nu mai e credinta, nu mai e intelegere, iar lipsurile interioare
se oglindesc si in aspectele exterioare. Deci sa culegem numai ce e bun si sa adaptam ce se poate!