View Single Post
Vechi 13.11.2011, 11:34:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din raspunsul de mai sus sa intelg ca predicutele ortodoxe nu sint bune ca sint scurte, in schimb ale dumneavoastra sint ca in exemplul de mai sus? Adventistii din zona mea au adunari mai scurte decit o slujba ortodoxa.
Nu puteți înțelege asta, era doar un răspuns dat domnului Dragomir. Și adventiștii din zona mea au predici mai scurte decât o liturghie ortodoxă, doar rar se ajunge la predici mai lungi de o oră.

Citat:
Nu mai spun ca "cunoasterea" Domnului se rezuma doar la 3 lucruri: simbata-porc-nu rugaciune pentru decedati. Toti adventistii pe care ii cunosc se invirt in jurul acestor idei principale. Inclusiv dumneavoastra. Doar ca dumneavoastra mai aveti si problema cu moastele si cu sfintitul obiectelor.
Nu i-am auzit niciodata (si nici pe dumneavoastra) vorbind despre lupta cu pacatul, despre dorinta de crestere spirituala si apropiere de Domnul, despre rugaciune pentru cei care sint in pacat sau departe de Domnul si indeobste despre nimic din ceea ce il preocupa pe crestinul obisnuit catolic, de exemplu.
Aceasta denotă o cunoaștere superficială a adventismului. Dacă aveți nelămuriri cu privire la credința mea personală, mă puteți întreba și vă voi răspunde cu plăcere.

Citat:
In alta ordine de idei, versetele indicate de dumneavoastra ne arata ca apostolii se adunau in prima zi a saptaminii pentru fringerea piinii, respectiv duminica, lucru pe care dumneavoastra nu il faceti.
Păi vedeți cum dumneavoastră "vă învârtiți în jurul" acestei idei?... Probabil vă așteptați să vă spun iarăși despre ce însemna prima zi a săptămânii pentru "creștinii primari"... n-o voi face...

Citat:
Si in ultimul rind, daca sustineti ca relatia du DOmnul este una personala ( s-ar parea ca toti cei de pe acest forum sustin acest lucru), care este motivul pentru care sustineti ca mersul la sfinta Liturghie ca ar fi gresit sau lipsit de rezultate, mai ales ca nu ati experimentat acest lucru? Fiecare e liber sa-L caute si sa-L gaseasca pe Domnul asa cum crede de cuviinta.
Vă susțin punctul de vedere. Acesta este motivul pentru care noi nu forțăm intrarea într-o anumită biserică. N-am spus că ar fi greșit mersul la liturghie. Pentru un ortodox desigur... căci pentru un adventist și pentru un creștin primar era cu totul lipsit de sens. Ei tocmai au ieșit dintr-o religie bazată pe forme și ritualuri... nu vor să se reîntoarcă acolo.

Last edited by osutafaraunu; 13.11.2011 at 11:36:56.
Reply With Quote