View Single Post
Vechi 13.11.2011, 12:32:33
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Aiureală. Psalmodierea este tehnică specifică "plămânului răsăritean" al Bisericii, care se practică numai în împrejurări mai solemne precum Liturghiile Duminicale. Unul dintre rolurile ei este tocmai de a-i ajuta pe credincioși să țină minte mai ușor textul sfânt. Vă amintiți, când erați copil ? Știați mai multe cântecele decât fragmente de text în proză. În sfârșit, însuși termenul de "psalmodiere" ne trimite cu gândul la psalmi, care au fost cântați dintotdeauna.

Pe ce vă bazați ? Cum era propovăduit adevărul în vremea Sfinților Apostoli ? Nu tot prin "predicuțe" ? Sau acelea erau mai lungi, erau predici în toată firea, așa cum azi numai pastorii azesiști țin ?

Ce rezultate ? Din 10 leproși, numai unul I-a mulțumit Domnului, astea erau rezultatele și pe vremea aceea. Din patru semințe aruncate, rodea una.

Adevărat. Acesta să fie motivul pentru care eu nu prea am observat relație personală cu Isus la azesiști, în schimb am observat fariseismul sâmbetesc ?
complicat domnule Mihnea cu neo-protestantismul asta,nu credeti?