View Single Post
Vechi 13.11.2011, 22:04:59
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În privința aceasta, catolicii nu se deosebesc prea mult de ortodocși sau de adventiști. Unii știu învățăturile, alții cred că le știu, dar de fapt nu le știu. Și mai sunt dintre cei care nu le știu, dar bine că nu au pretenția de a le ști.
Nu cred ca este corecta asocierea dvs. Intr-una din categorii exista copii care cunosc Sfanta Scriptura mai bine decat multi preoti din celelalte 2 categorii. Nu ma refer la interpretare. Doar la cunoastere (ca sa ai apoi ce sa interpretezi).

Citat:
Un exemplu despre cei care cred că știu, dar nu știu, avem chiar aici. Documentându-vă prin simpla recitire a textului biblic, veți vedea că în vremurile apostolice creștinii participau la ritualuri. De exemplu, la ritualul Frângerii Pâinii. Tot așa fac și creștinii de azi, cei apuseni la rubrica din ritualul lor numită "Ecce Agnus Dei", iar cei răsăriteni la o parte a ritualului lor numită "proscomidie".
Nu am spus ca nu participau la ritualuri. Participau. La unele mai des, la altele mai rar sau niciodata. Dar, ceea ce predomina in crestinismul apostolic era invatarea prin cuvinte rostite clar si pe intelesul norodului. In NT se pomeneste ici colo despre ritualuri. Dar verbul "a invata" (cu conjugarile sale) apare de peste 100 de ori. Ce va spune acest lucru. Ce caracteriza cresinismul apostolic (crestinismul autentic)? Ritualismul sau invatarea si trairea in viata de zi cu zi a celor invatate?

Citat:
Tot așa de botează și azi.
Gresit spus "se boteza". Corect spus este "sunt racolati si botezati fara consimtamantul lor" (pentru ca nu au capacitate de intelegere si decizie). Este rusinos sa va laudati cu asa ceva.

Citat:
Și se adună nu cu miile, ci cu milioanele. Primul Papă a adunat "ca la trei mii de credincioși". Vreți să vă pun niște poze, să vedeți câți adună, astăzi, urmașul Lui, atunci când predică ?
Si neo-protestantii fac show-uri la care se aduna cu miile. Mare scofala.

Citat:
Iar "adventiști de zia a șaptea" (e bine așa ?)
Este bine. Trebuia sa o stiti de mult. Doar sunteti o persoana educata.

Citat:
Da, dacă este făcută în sensul în care o făceau fariseii și așa cum Isus ne-a spus să nu facem, este un act fariseic fără discuție.
Corect. Porunca a patra (referitoare la ziua a saptea) trebuie pazita asa cum ne-a aratat Domnul sambetei (care a dezlegat sambata de regulile fariseice, redandu-i frumusetea de la inceput, din eden), nu cum o pazeau fariseii.

Citat:
Spre exemplu, fapta asistentei medicale X de a refuza să lucreze sâmbăta la secția de primiri urgențe a Spitalului Fundeni consider că este un act fariseic, unul despre care Domnul nostru a vorbit în mod specific.
O asistenta medicala de la urgente, are dreptul la o zi de odihna saptamanala. Ce era asa de dificil sa i se acorde aceasta zi ,sambata, mai ales ca este adventista? Sa le fie rusine celor care au incercat sa puna o adventista sa lucreze in ziua sfintita de Dumnezeu.

Un alt aspect al aceleasi probleme: unele cadre medicale adventiste lucreaza si in ziua de sambata (in cazul cand nu exista altcineva), refuzad sa fie remunerate. Vor ca actul lor sa fie o facere de bine, ceea ce Domnul sambetei incurajeaza.

Citat:
Atât despre faptul că Domnul nostru a schimbat ziua sfântă a creștinilor,
Cand spuneti Domnul nostru, la cine va referiti. La cel de la Roma? Caci acesta (si institutia pe care o conduce) a schimbat ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea).

Cat despre Domnul sambetei, EL nu a schimbat niciodata ce a fost binecuvantat si sfintit de Dumnezeu, inca de la facerea lumii si a fost scris in piatra tot de Dumnezeu.
Reply With Quote